Chaos

Chaos!

Geschreven door: Josée van Hage

11- 03 - 2024

Een route naar rust en stabiliteit

Wat een chaos: de wereld wordt geteisterd door conflicten, oorlogen, smeltende ijsbergen, vervuilde oceanen en brandende aarde. In ons land is de politiek het spoor bijster, verliest de medemenselijkheid het van economische belangen en gaan efficiëntie en prestatiedrang voor op prettige samenwerking en opbouwende communicatie. Je zou door minder de moed verliezen.

Storm

In het leven komen we allemaal in aanraking met chaos. Op wereldschaal en in onze directe omgeving. Of het nu gaat om problemen op het werk, moeilijkheden in relaties of onverwachte gebeurtenissen, chaos kan ons leven op zijn kop zetten en ons overweldigen. In deze tijden is het de vraag hoe overeind te blijven, het positieve te blijven zien en regie over je leven te nemen. Persoonlijk leiderschap is van cruciaal belang om rust en stabiliteit te vinden te midden van de storm.

Chaos accepteren

Persoonlijk leiderschap houdt in dat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven en je reacties op de situaties waarin je je bevindt. Het gaat erom dat je bewuste keuzes maakt, je emoties beheerst en je gedachten stuurt, zelfs als alles om je heen chaotisch lijkt.

Een belangrijke eerste stap is het accepteren dat chaos een natuurlijk onderdeel is van het leven. Ik zeg wel eens tegen mijn cliënten dat chaos ook een structuur is, die alleen wat lastiger is te hanteren dan andere structuren. Het kan verleidelijk zijn om te blijven hangen in frustratie en verzet, maar dit zal je alleen maar meer stress en angst bezorgen. Door chaos te accepteren als een onvermijdelijk onderdeel van het leven, kun je je focussen op het vinden van manieren om ermee om te gaan.

Overspoeld

Chaos - Overspoeld

Als projectleider van een internationaal ontwikkelingsprogramma is Annemiek* verantwoordelijk voor beleidsontwikkeling en de implementatie ervan. Een veeleisende rol waarvoor ze vaak op reis is en met veel verschillende internationale partijen afstemming moet vinden. Dit type werk past haar als een jas en toch verkeerde ze toen ze bij mij aanklopte in een ernstige staat van chaos. Op zoek naar hulp om maar niet uit te vallen.

Te veel werk, te veel aandachtsgebieden, te graag ja zeggen en het heel goed willen doen. Het overzicht kwijt zijn, en dat in combinatie met de zorg voor haar kind als alleenstaand ouder, “met wel een goed privé-vangnet”, zoals ze zelf zegt. In de veelheid aan verantwoordelijkheden kreeg chaos de overhand en werd ze overspoeld door negatieve emoties.

Zelfbeheersing

Een belangrijke vaardigheid om te ontwikkelen in tijden van chaos, is zelfbeheersing. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door negatieve emoties zoals boosheid, angst of verdriet. In plaats van toe te geven aan deze emoties, is het belangrijk ze te erkennen en te leren hoe ze productief kunnen worden omgezet. Dit begint met toegeven dat het zo niet meer gaat, dat je het zo niet meer wilt. Dan is het zaak de ontstane situatie te ontrafelen om de kern van je echte verantwoordelijkheden scherp te krijgen.

Vanuit wie jij bent en de talenten die jij hebt ontwikkeld of nog wilt ontwikkelen. Dat geeft een basis om keuzes te maken: dingen af te stoten, delegeren, niet meer doen omdat ze niet bij jouw verantwoordelijkheden passen. Zodat het behapbaar wordt, duidelijk en overzichtelijk, zowel voor jezelf als je omgeving.

Positieve gedachten

Het is essentieel om je gedachten te sturen en niet te laten bepalen door de chaos om je heen. In plaats van mee te gaan in negatieve gedachten en overweldigd te raken door de veelheid aan problemen, kun je ervoor kiezen focus aan te brengen en positieve gedachten te cultiveren. Zodat je je kunt richten op oplossingen in plaats van op problemen. Dit vergt oefening en bewustzijn, maar het kan een enorm verschil maken in je mentale en emotionele stabiliteit.

Blijven ontwikkelen

Het kan verleidelijk zijn om stil te blijven staan en je terug te trekken als je overweldigd wordt, maar dit zal je uiteindelijk alleen maar verder in de chaos laten zakken. Door te blijven leren, groeien en je te blijven ontwikkelen, vergroot je je veerkracht en je vermogen om met chaos om te gaan.

Hulp en ondersteuning

Chaos - Hulp en ondersteuning

Annemiek besloot op tijd dat het zo niet meer verder kon en klopte aan bij mijn coachpraktijk. Persoonlijk leiderschap in tijden van chaos betekent ook het zoeken naar hulp en ondersteuning. Je hoeft het niet alleen te doen. Samen gaven we ruimte aan haar emoties, we ontrafelden haar situatie, onderzochten haar talenten en feitelijke verantwoordelijkheden. We creëerden focus door te prioriteren, positieve keuzes te maken en vooral ook dingen niet meer te doen. Het bleek enorm waardevol te zijn voor Annemiek om dit met een coach te doen. Ze voelde zich begrepen en vond de tools en strategieen om met de chaos om te gaan. Ze vond rust en stabiliteit in een chaotische omgeving.

Aan alles komt een einde

Het is belangrijk te onthouden dat chaos niet eeuwig duurt. Chaotische situaties zijn vaak tijdelijk en er komt altijd weer een moment van rust en stabiliteit. Door je bewust te zijn hoe persoonlijk leiderschap er voor jou uitziet, kun je jezelf sterker maken en je beter voorbereiden op toekomstige uitdagingen.

Dus, wanneer je de volgende keer te maken hebt met chaos in je leven, pak dan de regie terug. Accepteer de chaos, beheers je emoties en gedachten, blijf groeien en ontwikkelen, zoek hulp en herinner jezelf eraan dat dit slechts een tijdelijke fase is. Zo vind je rust en stabiliteit.

Josée van Hage

Maart 2024

*de naam Annemiek is vanwege privacy redenen gefingeerd.

P.S.

Speciaal voor jou: programma Persoonlijk Leiderschap

Ongeacht de mate van chaos waarin je verkeert, persoonlijk leiderschap ontwikkelen is een levenslang proces. In een steeds veranderende omgeving kun je zelf beter niet stil blijven staan, maar doorpakken in je ontwikkeling en focus leggen op wat voor jou nu belangrijk is in deze fase van jouw (professionele) leven.

Zin om een stap te maken met het pakken van regie in je leven? Dan is het individuele programma Persoonlijk leiderschap vast iets voor jou. Neem je contact op voor meer informatie?  https://sermone.nl/coaching/ . Of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek via https://joseevanhage.youcanbook.me/

Josée van Hage - Sermone

Josée van Hage

Sermone BV is in 2002 gestart door Josée van Hage. Vanuit haar visie dat succes begint met plezier, ontwikkeling en groei, helpt zij sindsdien organisaties in het sturen op ontwikkeling van mensen en teams.

Zij doet dit door gerichte inzet van coaching, teamontwikkeling, training en HRM: pragmatisch, daadkrachtig en met het gewenste resultaat voor ogen. Vooral door in gesprek te zijn met mensen, en door hen uit te dagen het gesprek met elkaar op een andere manier aan te gaan.

“Sermone” is Latijn voor “gesprek”. Het oog in het logo staat symbool voor het belang van de zuivere waarneming in de begeleiding van mensen in hun ontwikkeling.

Josée heeft een achtergrond in de internationale hotellerie. Na haar Master of Arts in HRM werkte ze als HR manager in verschillende internationale ondernemingen. In 2002 vestigde ze zich zelfstandig.

Ze professionaliseerde zich als Meestercoach en Dieptepsycholoog. Dit bracht haar achter de schermen bij een breed scala aan verschillende organisaties en ondernemingen.

Josée hecht aan hoge kwaliteit.
Daarom is ze geregistreerd als Senior Practitioner© bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO/EMCC), als Register Therapeut bij de Jungiaanse Vereniging van Analytische Therapeuten (JVATN) en is ze aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieadvies (NVP).

Josée is gecertificeerd ODC-coach en als docent verbonden aan het Instituut voor Sociale- en Bedrijfswetenschappen (ISBW).

Reacties

0 Comments

Gerelateerde artikelen

Geen tijd om te werken

Geen tijd om te werken

De agenda zit vol met besprekingen, in zaaltjes of op kantoor, en vandaag de dag vaak via een beeldscherm. Met een beetje pech kom je uit het overleg met extra werk waar je eigenlijk geen tijd voor hebt, omdat je vol zit met meetings. Een overvloed aan vergaderingen leidt tot een enorme verspilling van energie, talent, productiviteit en capaciteit. We komen niet meer toe aan het eigen werk, reflectie, echt contact, herstel … wat een armoe.

read more
Waarom Nee zeggen zo moeilijk is

Waarom Nee zeggen zo moeilijk is

Nee, zeggen is voor veel mensen buitengewoon moeilijk. Of het nu een eenvoudige vraag is om een collega te helpen, een verzoek om over te werken of een vraag beantwoorden die buiten je verantwoordelijkheid ligt: nee te zeggen is lastig. De waarheid is dat nee zeggen wel belangrijk is voor ons eigen welzijn en gemoedsrust. Als we het niet doen passen we ons teveel aan aan wat voor de ander belangrijk is. Voorbij gaan aan onze eigen behoeften kost veel te veel energie. Met een goed gevoel nee kunnen zeggen vraagt om begrenzing. Wat maakt toch dat nee zeggen vaak zo moeilijk is?

read more
Josée van Hage - Sermone

Wil je bijblijven? Meld je nu aan en ontvang mijn laatste nieuws.

Excelleren in Leiderschap

Teams in ontwikkeling

Coaching

HRM

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Skip to content