Een super boost voor 2021 – Heroriëntatie

Geschreven door: Josée van Hage

04- 01 - 2021

Tijd voor heroriëntatie op je positie

Het afgelopen jaar laat zijn sporen na bij velen. De pandemie en de genomen maatregelen hebben bij veel ondernemers een bres in hun resultaten geslagen. Een zorgelijke toestand die, na de eerste ontkenning, verontwaardiging, boosheid en teleurstelling, ook een enorme creativiteit aanboorde. Wat zagen we vindingrijke oplossingen ontstaan in het ondernemerslandschap. Leiders en ondernemers die niet bij de pakken neer zaten en naar nieuwe wegen zochten. Er werd en wordt volop geëxperimenteerd op vaak nog onontgonnen gebieden. Met meer en minder succes.

De lockdown

Ook mijn eigen praktijk kwam fors onder invloed van de maatregelen. In de eerste helft van 2020 werd de omzet zomaar gehalveerd. Zoals ik in de afgelopen 20 jaren van bestaan van Sermone al eerder merkte bleek ook nu de drieslag “HR-advies – Coaching – Training” een goede basis. Door de (gedeeltelijke) “lockdown” was het “live” werken met groepen in teamcoaching, training en opleiding niet meer mogelijk. Onlineversies van de programma’s boden daar deels een oplossing voor. Over de zomer heen bleek de vraag naar coaching een enorme vlucht te nemen.

Heroriëntatie loopbaan

Nogal wat professionals en managers bleken juist in deze tijd behoefte te hebben aan heroriëntatie op hun positie en loopbaan. De hoge werkdruk, de hoge en steeds veranderende verwachtingen en eisen, het geleid worden door de waan van de dag, het omgaan met leiderschap op afstand: dit is slechts een greep uit de worstelingen waar de leiders van nu mee te dealen kregen. De individuele begeleiding van deze professionals gaf een enorme boost aan mijn werk in de tweede helft van het jaar. Dit maakte een deel van de verloren omzet gelukkig weer goed en gaf mij vooral veel plezier in mijn werk.

heroriëntatie

Programma Excellerend leiderschap

Ik stelde mijzelf de vraag op welke manier ik meer managers, ondernemers en professionals kan helpen die worstelen met de druk die leiderschap in de snel veranderende en veeleisende wereld met zich meebrengt. Op een manier die ertoe leidt dat zij de regie over werk en leven weer in eigen hand nemen, en ze de rust en ruimte vinden om te werken en leven vanuit wat echt bij hen past. Zodat ze kunnen excelleren als leiders en zo mensen aan zich binden.

Mijn boost voor 2021 heb ik gevonden in Excellerend Leiderschap. Een programma waarin leiders, managers, ondernemers en professionals hun worstelingen van vandaag leren omdraaien in kansen voor morgen. Als je dit aanspreekt, en je eraan toe jezelf opnieuw uit te dagen in jouw persoonlijke en professionele groei als Excellerend leider, maak dan een afspraak met mij voor een vrijblijvend gesprek. We kijken samen welke groeikansen er voor jou zijn en waar je vandaag nog mee kan beginnen.

Josée van Hage | januari 2021

Meer informatie en contact:
Sermone BV
Josée van Hage MA MSC
www.sermone.nl
info@sermone.nl
0252-427929 / 06-55306400

Josée van Hage - Sermone

Josée van Hage

Sermone BV is in 2002 gestart door Josée van Hage. Vanuit haar visie dat succes begint met plezier, ontwikkeling en groei, helpt zij sindsdien organisaties in het sturen op ontwikkeling van mensen en teams.

Zij doet dit door gerichte inzet van coaching, teamontwikkeling, training en HRM: pragmatisch, daadkrachtig en met het gewenste resultaat voor ogen. Vooral door in gesprek te zijn met mensen, en door hen uit te dagen het gesprek met elkaar op een andere manier aan te gaan.

“Sermone” is Latijn voor “gesprek”. Het oog in het logo staat symbool voor het belang van de zuivere waarneming in de begeleiding van mensen in hun ontwikkeling.

Josée heeft een achtergrond in de internationale hotellerie. Na haar Master of Arts in HRM werkte ze als HR manager in verschillende internationale ondernemingen. In 2002 vestigde ze zich zelfstandig.

Ze professionaliseerde zich als Meestercoach en Dieptepsycholoog. Dit bracht haar achter de schermen bij een breed scala aan verschillende organisaties en ondernemingen.

Josée hecht aan hoge kwaliteit.
Daarom is ze geregistreerd als Senior Practitioner© bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO/EMCC), als Register Therapeut bij de Jungiaanse Vereniging van Analytische Therapeuten (JVATN) en is ze aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieadvies (NVP).

Josée is gecertificeerd ODC-coach en als docent verbonden aan het Instituut voor Sociale- en Bedrijfswetenschappen (ISBW).

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde artikelen

Geen tijd om te werken

Geen tijd om te werken

De agenda zit vol met besprekingen, in zaaltjes of op kantoor, en vandaag de dag vaak via een beeldscherm. Met een beetje pech kom je uit het overleg met extra werk waar je eigenlijk geen tijd voor hebt, omdat je vol zit met meetings. Een overvloed aan vergaderingen leidt tot een enorme verspilling van energie, talent, productiviteit en capaciteit. We komen niet meer toe aan het eigen werk, reflectie, echt contact, herstel … wat een armoe.

read more
Chaos!

Chaos!

In het leven komen we allemaal in aanraking met chaos. Op wereldschaal en in onze directe omgeving. Of het nu gaat om problemen op het werk, moeilijkheden in relaties of onverwachte gebeurtenissen, chaos kan ons leven op zijn kop zetten en ons overweldigen. In deze tijden is het de vraag hoe overeind te blijven, het positieve te blijven zien en regie over je leven te nemen. Persoonlijk leiderschap is van cruciaal belang om rust en stabiliteit te vinden te midden van de storm.

read more
Josée van Hage - Sermone

Wil je bijblijven? Meld je nu aan en ontvang mijn laatste nieuws.

Excelleren in Leiderschap

Teams in ontwikkeling

Coaching

HRM

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Skip to content