gekkenwerk

Gekkenwerk

Geschreven door: Josée van Hage

12- 02 - 2021

Jouw informatiestroom is niet bij te houden

De druk van het dagelijkse leven neemt met megastappen toe. Een veelheid aan informatie wordt bijna continu over ons uitgestort. Dat lijkt in deze Corona crisis nog eens extra toe te nemen. Zelf leveren we onze bijdrage aan de mondiale informatiestroom met alle middelen die we beschikbaar hebben. Email, WhatsApp, Zoom, MS Teams, FaceTime, Social Media, Smartphones, Tablets, Laptops, Ereaders …  Het zijn praktische instrumenten, maar bijna ongemerkt neemt de druk van het altijd beschikbaar zijn onhanteerbare proporties aan. Althans voor een snelgroeiende groep voornamelijk vrouwen dan, die ik ontmoet in mijn coachpraktijk.

Vind rust en neem de regie weer over je leven

Steeds meer vrouwen vragen zich af hoe ze de rust vinden om de regie over hun eigen leven terug te pakken. Geen nieuws: de (vaak parttime) job wordt gecombineerd met zorg voor kinderen, partner, huishouden… “Tijd voor mezelf” is er al helemaal niet meer bij. Zeker nu we ook verantwoordelijk zijn voor het thuisonderwijs… hoe ver kan het gaan. Die handige communicatiemiddelen nodigen uit tot continue beschikbaarheid. Het is “gewoon” geworden ook op je parttime dag, ’s avonds, in het weekend, nog even de laptop open te klappen en een paar vragen te beantwoorden. Zeker als je je schuldig voelt omdat je overdag “werktijd” hebt besteed aan de kinderen. Wat een onrust…

Gekkenwerk, dat is het. Het ontbreken van rust en regie nekt deze prachtige carrièrevrouwen. Want het lijkt “normaal” geworden dat ze voortdurend beschikbaar zijn. En dus zijn ze dat ook. Toch zijn alleen zij degenen die de streep kunnen trekken. “Nee” kunnen zeggen. De Smartphone uitzetten. Zelf bepalen wanneer er wel of geen tweets binnenkomen of geZoomd wordt.

Waarom het moeilijk om alles in evenwicht te houden?

Dienstbaarheid, perfectionisme en nieuwsgierigheid zijn vaak de boosdoeners. Het zicht op waar het eigenlijk om gaat in het leven, raakt vertroebeld. Hoe kan het anders? Er is geen standaard recept. Want: wat wil jij nu echt in jouw leven? Wat is voor jou daadwerkelijk belangrijk? Hoe zou het eruit zien, als je nu echt zelf zou kiezen? De praktijk leert dat zodra dit beeld helemaal duidelijk is, het eenvoudiger wordt keuzes te maken. En daaraan vast te houden. Met of zonder informatiestroom. En rust voor regie.

gekkenwerk

Josée van Hage | Februari 2021

Meer informatie en contact:
Sermone BV
Josée van Hage MA MSC
www.sermone.nl
info@sermone.nl
0252-427929 / 06-55306400

Of maak meteen een afspraak!

Josée van Hage - Sermone

Josée van Hage

Sermone BV is in 2002 gestart door Josée van Hage. Vanuit haar visie dat succes begint met plezier, ontwikkeling en groei, helpt zij sindsdien organisaties in het sturen op ontwikkeling van mensen en teams.

Zij doet dit door gerichte inzet van coaching, teamontwikkeling, training en HRM: pragmatisch, daadkrachtig en met het gewenste resultaat voor ogen. Vooral door in gesprek te zijn met mensen, en door hen uit te dagen het gesprek met elkaar op een andere manier aan te gaan.

“Sermone” is Latijn voor “gesprek”. Het oog in het logo staat symbool voor het belang van de zuivere waarneming in de begeleiding van mensen in hun ontwikkeling.

Josée heeft een achtergrond in de internationale hotellerie. Na haar Master of Arts in HRM werkte ze als HR manager in verschillende internationale ondernemingen. In 2002 vestigde ze zich zelfstandig.

Ze professionaliseerde zich als Meestercoach en Dieptepsycholoog. Dit bracht haar achter de schermen bij een breed scala aan verschillende organisaties en ondernemingen.

Josée hecht aan hoge kwaliteit.
Daarom is ze geregistreerd als Senior Practitioner© bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO/EMCC), als Register Therapeut bij de Jungiaanse Vereniging van Analytische Therapeuten (JVATN) en is ze aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieadvies (NVP).

Josée is gecertificeerd ODC-coach en als docent verbonden aan het Instituut voor Sociale- en Bedrijfswetenschappen (ISBW).

Reacties

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde artikelen

Hoe begeleid je een team naar succes?

Hoe begeleid je een team naar succes?

Het valt niet mee om een team te managen. De leidinggevenden die ik ontmoet in coaching- en trainingsbijeenkomsten, hebben nagenoeg allemaal te maken met hoge verwachtingen, veel veranderingen en voortdurend tijdgebrek. Ze willen graag goede managers zijn voor hun teamleden, een fijne werksfeer creëren en de gewenste resultaten behalen. Dat lijkt niet altijd samen te gaan. Wat is de basis van goed teammanagement?

read more
Geen tijd om te werken

Geen tijd om te werken

De agenda zit vol met besprekingen, in zaaltjes of op kantoor, en vandaag de dag vaak via een beeldscherm. Met een beetje pech kom je uit het overleg met extra werk waar je eigenlijk geen tijd voor hebt, omdat je vol zit met meetings. Een overvloed aan vergaderingen leidt tot een enorme verspilling van energie, talent, productiviteit en capaciteit. We komen niet meer toe aan het eigen werk, reflectie, echt contact, herstel … wat een armoe.

read more
Josée van Hage - Sermone

Wil je bijblijven? Meld je nu aan en ontvang mijn laatste nieuws.

Excelleren in Leiderschap

Teams in ontwikkeling

Coaching

HRM

Je hebt je succesvol ingeschreven!

Skip to content