Gekkenwerk
12 februari 2021 
2 min. leestijd

Gekkenwerk

Jouw informatiestroom is niet bij te houden

De druk van het dagelijkse leven neemt met megastappen toe. Een veelheid aan informatie wordt bijna continu over ons uitgestort. Dat lijkt in deze Corona crisis nog eens extra toe te nemen. Zelf leveren we onze bijdrage aan de mondiale informatiestroom met alle middelen die we beschikbaar hebben. Email, WhatsApp, Zoom, MS Teams, FaceTime, Social Media, Smartphones, Tablets, Laptops, Ereaders …  Het zijn praktische instrumenten, maar bijna ongemerkt neemt de druk van het altijd beschikbaar zijn onhanteerbare proporties aan. Althans voor een snelgroeiende groep voornamelijk vrouwen dan, die ik ontmoet in mijn coachpraktijk.

Vind rust en neem de regie weer over je leven

Steeds meer vrouwen vragen zich af hoe ze de rust vinden om de regie over hun eigen leven terug te pakken. Geen nieuws: de (vaak parttime) job wordt gecombineerd met zorg voor kinderen, partner, huishouden… “Tijd voor mezelf” is er al helemaal niet meer bij. Zeker nu we ook verantwoordelijk zijn voor het thuisonderwijs… hoe ver kan het gaan. Die handige communicatiemiddelen nodigen uit tot continue beschikbaarheid. Het is “gewoon” geworden ook op je parttime dag, ’s avonds, in het weekend, nog even de laptop open te klappen en een paar vragen te beantwoorden. Zeker als je je schuldig voelt omdat je overdag “werktijd” hebt besteed aan de kinderen. Wat een onrust…

Gekkenwerk, dat is het. Het ontbreken van rust en regie nekt deze prachtige carrièrevrouwen. Want het lijkt “normaal” geworden dat ze voortdurend beschikbaar zijn. En dus zijn ze dat ook. Toch zijn alleen zij degenen die de streep kunnen trekken. “Nee” kunnen zeggen. De Smartphone uitzetten. Zelf bepalen wanneer er wel of geen tweets binnenkomen of geZoomd wordt.

Waarom het moeilijk om alles in evenwicht te houden?

Dienstbaarheid, perfectionisme en nieuwsgierigheid zijn vaak de boosdoeners. Het zicht op waar het eigenlijk om gaat in het leven, raakt vertroebeld. Hoe kan het anders? Er is geen standaard recept. Want: wat wil jij nu echt in jouw leven? Wat is voor jou daadwerkelijk belangrijk? Hoe zou het eruit zien, als je nu echt zelf zou kiezen? De praktijk leert dat zodra dit beeld helemaal duidelijk is, het eenvoudiger wordt keuzes te maken. En daaraan vast te houden. Met of zonder informatiestroom. En rust voor regie.

 

 

Sermone bv

 

Josée van Hage | Februari 2021

Meer informatie en contact:
Sermone BV
Josée van Hage MA MSC
www.sermone.nl
info@sermone.nl
0252-427929 / 06-55306400

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down