In 3 stappen naar een wending in je loopbaan

Hoe vaak denk je eraan om van loopbaan te veranderen? Mogelijk ben je niet tevreden met wat je nu doet, of vraag je je af of dit het is wat je voor de rest van je werkzame leven wilt doen? Als dit voor jou geldt, dan weet je hoe deprimerend het is om steeds maar weer gedemotiveerd en gefrustreerd te zijn op je werk en hoe lastig het is er steeds maar weer energie in te stoppen, zonder er energie voor terug te krijgen.

Er zijn veel verschillende redenen om je loopbaan onder de loep te nemen.

Het maakt niet uit of je 30, 40, 50 of 60 jaar bent; een heroriëntatie op jouw mogelijkheden is altijd zinvol en van waarde.

De vraag of je nog wel in de juiste functie zit kan zich op elke leeftijd en op elk functieniveau voordoen. Een groot deel van ons leven brengen we tenslotte werkend door, en dat doen met werk dat echt bij ons past in deze fase van ons leven, is essentieel.

Persoonlijke redenen om te overwegen van loopbaan te veranderen ontstaan vaak als we (de stress van) het werk niet goed meer kunnen combineren met ons privéleven. Als de samenwerking met collega’s of de leidinggevende niet soepel meer loopt. Als overspannenheid, burn-out of bore-out op de loer liggen.

Professionele redenen kunnen liggen in het ontbreken van opleidingsmogelijkheden, het uitblijven van salarisverhoging, het gebrek aan interessante uitdagingen of het perspectief om te door te groeien naar een andere functie. Soms is de omgeving gewoon niet meer leuk genoeg en ben je uitgekeken op de baan, het werk, de organisatie, de routine. Soms moet je je opnieuw orienteren omdat je functie komt te vervallen en je gevraagd wordt te vertrekken.

Tijd om in actie te komen!

;
Skip to content