Josée van Hage
Josée van Hage
' Werkelijke groei ontstaat door ontwikkeling van zelfbewustzijn, groei in communicatie, samenwerking en effectiviteit '  
Josée van Hage

Sturen op ontwikkeling

Sermone helpt organisaties met ontwikkeling en groei van mensen en teams. Voor ons is een organisatie pas succesvol als mensen er met plezier samenwerken. Dit houdt voor ons in dat kwaliteit in communicatie, leiderschap en samenwerking een bewuste keuze zijn en de basis voor professionele en persoonlijke ontwikkeling van alle deelnemers aan de organisatie. Om samen doelen te realiseren. Onze werkwijze is gebaseerd op drie pijlers.

Download e-book ' Excelleren in leiderschap '

In dit e-Book Excelleren in leiderschap, neem ik je mee langs de stappen die jou helpen je impact te vergroten, te focussen op jouw prioriteiten, je positie vol in te nemen en met rust en ruimte de regie te nemen over jouw werk en leven. 
Download now
Josée van Hage
Sermone bv

De Mens Centraal

Coaching

Sermone bv

Zelfbewuste Teams

Teamontwikkeling & Training    

Sermone bv

Lerend Organiseren

Human Resource Management

De mens centraal

Coaching gaat over ontwikkeling en groei. Soms zijn er periodes waarin het eigenlijk niet zo lekker loopt. Of waarin je het even niet meer zo goed weet. Voor jezelf, of voor je team, of een combinatie van beiden. Het is te veel, te druk, te lastig, te zwaar, te onduidelijk, te nieuw, te anders … 

High End programma

Wat wilde je ook al weer in je werk? In je leven? Wat maakte het nou eigenlijk leuk? Wie wilde je zijn als leidinggevende? Hoe krijg je je team mee in de veranderingen die nodig zijn? Hoeveel energie heb je nog voor de dingen naast het werk? Wat vind je nou eigenlijk echt belangrijk? Hoe komt het toch dat je dat niet meer georganiseerd krijgt? Past dit werk nog wel bij je?  Maak je wel de juiste keuzes in deze fase van je leven, of met dit team? Een heleboel vragen die maken dat je je realiseert dat het tijd is voor ontwikkeling. 

Met Persoonlijke coaching help ik je jouw antwoorden te vinden voor de loopbaan- en levensvraagstukken waar je tegen aanloopt in deze fase van jouw leven. 

High End programma

ODC-analyse 

Een ODC analyse (Odin Development Compass) kan helpen in de eerste fase van de begeleiding. De ODC-meting is een echte versneller. De uitkomst geeft een loepzuiver beeld van wat jou van binnenuit drijft, als mens en als professional. Welke kwaliteiten je hebt ontwikkeld als natuurlijke kracht, wat je ontwikkelbaar potentieel is, en ook wat jouw goed ontwikkelde kwetsbare krachten zijn waar je mogelijk energie op verliest. 
High End programma

Zelfbewuste teams

Samenwerking is een van de meest kritische succesfactoren van een organisatie. De snelheid van ontwikkelingen zet het managen ervan extra onder druk – zeker in crisistijd. Maakbaarheid, controle en beheersing lopen steeds meer achter bij de realiteit. Het gaat er nu om dat we met elkaar leren en een goede samenwerking en communicatie realiseren. Waardoor we als team waarde creëren

Mijn visie: Een goed werkend team begint met mensen die zichzelf en elkaar goed kennen: “van binnen naar buiten”. Jezelf echt leren kennen is essentieel om voorbij “kunstjes & trucjes” te komen en om vanuit authentiek gedrag te leiden en samen te werken om resultaten te behalen.

zelfstuerende teams

Lerend Organiseren

Van strategievorming naar implementatie. Mensen maken het verschil in de meeste organisaties. Hun ontwikkeling vraagt tijd en aandacht van de mensen zelf en hun leidinggevenden. Met enige regelmaat een goed gesprek voeren doet vaak al veel, maar is soms niet voldoende. Sturen op ontwikkeling is een continu proces dat meer aandacht vraagt dan soms beschikbaar is in de drukte van alle dag. Een heldere HR strategie en praktische tools helpen daarbij. De HR Development Scan helpt om de huidige en gewenste situatie in kaart te brengen. We kijken samen wat nodig is in de HR strategie om te kunnen sturen op ontwikkeling en groei.

High End programma

Sermone BV

is in 2002 gestart door Josée van Hage. Vanuit haar visie dat succes begint met plezier, ontwikkeling en groei, helpt zij sindsdien organisaties in het sturen op ontwikkeling van mensen en teams. Zij doet dit door gerichte inzet van coaching, teamontwikkeling, training en HRM: pragmatisch, daadkrachtig en met het gewenste resultaat voor ogen. Vooral door in gesprek te zijn met mensen, en door hen uit te dagen het gesprek met elkaar op een andere manier aan te gaan. 

“Sermone” is Latijn voor “gesprek”. Het oog in het logo staat symbool voor het belang van de zuivere waarneming in de begeleiding van mensen in hun ontwikkeling.

Josée heeft een achtergrond in de internationale hotellerie. Na haar Master of Arts in HRM werkte ze als HR manager in verschillende internationale ondernemingen. In 2002 vestigde ze zich zelfstandig. Ze professionaliseerde zich als Meestercoach en Dieptepsycholoog. Dit bracht haar achter de schermen bij een breed scala aan verschillende organisaties en ondernemingen.


Josée hecht aan hoge kwaliteit.
  • Daarom is ze geregistreerd als Senior Practitioner© bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO/EMCC), als
  • Register Therapeut bij de Jungiaanse Vereniging van Analytische Therapeuten (JVATN) en is ze aangesloten bij de
  • Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieadvies (NVP).
  • Josée is gecertificeerd ODC-coach en als docent verbonden aan het Instituut voor Sociale- en Bedrijfswetenschappen (ISBW).

Succes kun je maken, het is binnen handbereik!