Een Boost voor 2021
04 januari 2021 
2 min. leestijd

Een Boost voor 2021

Tijd voor heroriëntatie op je positie

Het afgelopen jaar laat zijn sporen na bij velen. De pandemie en de genomen maatregelen hebben bij veel ondernemers een bres in hun resultaten geslagen. Een zorgelijke toestand die, na de eerste ontkenning, verontwaardiging, boosheid en teleurstelling, ook een enorme creativiteit aanboorde. Wat zagen we vindingrijke oplossingen ontstaan in het ondernemerslandschap. Leiders en ondernemers die niet bij de pakken neer zaten en naar nieuwe wegen zochten. Er werd en wordt volop geëxperimenteerd op vaak nog onontgonnen gebieden. Met meer en minder succes.

De lockdown

Ook mijn eigen praktijk kwam fors onder invloed van de maatregelen. In de eerste helft van 2020 werd de omzet zomaar gehalveerd. Zoals ik in de afgelopen 20 jaren van bestaan van Sermone al eerder merkte bleek ook nu de drieslag “HR-advies – Coaching – Training” een goede basis. Door de (gedeeltelijke) “lockdown” was het “live” werken met groepen in teamcoaching, training en opleiding niet meer mogelijk. Onlineversies van de programma’s boden daar deels een oplossing voor. Over de zomer heen bleek de vraag naar coaching een enorme vlucht te nemen.

Heroriëntatie loopbaan

Nogal wat professionals en managers bleken juist in deze tijd behoefte te hebben aan heroriëntatie op hun positie en loopbaan. De hoge werkdruk, de hoge en steeds veranderende verwachtingen en eisen, het geleid worden door de waan van de dag, het omgaan met leiderschap op afstand: dit is slechts een greep uit de worstelingen waar de leiders van nu mee te dealen kregen. De individuele begeleiding van deze professionals gaf een enorme boost aan mijn werk in de tweede helft van het jaar. Dit maakte een deel van de verloren omzet gelukkig weer goed en gaf mij vooral veel plezier in mijn werk.

Excellerend Leiderschap

 

Programma Excellerend leiderschap

Ik stelde mijzelf de vraag op welke manier ik meer managers, ondernemers en professionals kan helpen die worstelen met de druk die leiderschap in de snel veranderende en veeleisende wereld met zich meebrengt. Op een manier die ertoe leidt dat zij de regie over werk en leven weer in eigen hand nemen, en ze de rust en ruimte vinden om te werken en leven vanuit wat echt bij hen past. Zodat ze kunnen excelleren als leiders en zo mensen aan zich binden.

Mijn boost voor 2021 heb ik gevonden in Excellerend Leiderschap. Een programma waarin leiders, managers, ondernemers en professionals hun worstelingen van vandaag leren omdraaien in kansen voor morgen. Als je dit aanspreekt, en je eraan toe jezelf opnieuw uit te dagen in jouw persoonlijke en professionele groei als Excellerend leider, maak dan een afspraak met mij voor een vrijblijvend gesprek. We kijken samen welke groeikansen er voor jou zijn en waar je vandaag nog mee kan beginnen.

 

Josée van Hage | januari 2021

Meer informatie en contact:
Sermone BV
Josée van Hage MA MSC
www.sermone.nl
info@sermone.nl
0252-427929 / 06-55306400

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down